يکشنبه ٢٤ آذر ١٣٩٨ - 
1 2
 
صفحه اصلي > مرکز اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات > تغذیه > نقرس 
منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 750
 بازدید امروز : 249
 کل بازدید : 941065
 بازدیدکنندگان آنلاين : 11
 زمان بازدید : 0.31
 

 

  نقرس(gout)

نوعي التهاب مفاصل (آرتريت) و شايعترين آرتريت در مردان است. نقرس يك بيماري مزمن است كه در آن اسيداوريك خون بالا است (بالا بودن اسيداوريك خون، هيپراوريسمي ناميده مي شود).

برخي از عواملي كه مي توانند منجر به ابتلا به نقرس شوند، به بيان ديگر عوامل خطر نقرس عبارتند از:

اضافه وزن يا چاقي، پرفشاري خون، مصرف الكل، مصرف برخي داروهاي مدر (ديورتيك)، رژيم غذايي غني از گوشت و غذاهاي دريايي (دريافت بالاي پورين ها)، برخي داروهاي فشار خون

برخي توصيه هاي تغذيه اي براي نقرس

·كاهش وزن خطر نقرس را كاهش مي دهد

·كاهش وزن در افراد چاق بايد به تدريج صورت گيرد

·كاهش وزن، اجتناب از مصرف الكل و كاهش پورين دريافتي از غذا ممكن است بتواند جلوي حمله هاي بعدي را بگيرد

·در صورت حاد بودن وضعيت بيمار، لازم است از دريافت زياد پورين ها اجتناب شود. براي اين منظور بايد دريافت ماهي هاي كولي، گوشت دودي، ساردين، قلوه، مغز، دل، خاويار، شاه ماهي و عصاره گوشت محدود شود

·اگر تري گليسريد خون بيمار بالاست، پيشنهاد مي شود دريافت مقادير خيلي زياد كربوهيدراتهاي ساده و چربي كل كاهش يابد

·به طور كلي در اين بيماري دريافت كربوهيدرات بيشتر و دريافت چربي كمتر توصيه مي شود

·اجتناب از گرسنگي و دريافت زياد مايعات توصيه مي شود

منابع

http://www.cdc.gov/arthritis/arthritis/gout.htm

اسكات استامپ س. تغذيه و مراقبت مبتني بر تشخيص. ترجمه: رحماني خ، شهيدي ن، حسيني س، سهراب گ و آزادبخت ل. تهران: انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور، 1386

 

 

امتیازدهی
پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - خيابان وليعصر- روبرو پارك ساعي-خيابان آبشار-پلاك47-معاونت غذا و دارو
کدپستی : 1434743397
تلفن : 84248 - 021
پست الکترونیک : fdo@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.