يکشنبه ٢٤ آذر ١٣٩٨ - 
1 2
 
صفحه اصلي > مرکز اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات > تغذیه > رژیم گیاهخواری 
منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 753
 بازدید امروز : 327
 کل بازدید : 941143
 بازدیدکنندگان آنلاين : 9
 زمان بازدید : 0.23
 

 رژيم گياهخواري

رژيم هاي گياهخواري بايد به دقت طراحي و كنترل شوند. گياهخواران معمولا چربي كمتري دريافت مي كنند و اغلب داراي سطوح ليپيدي مطلوب تر و دريافت كمتر كلسترول، LDL- كلسترول و اسيدهاي چرب اشباع هستند. رژيم هاي گياهخواري معمولا سطوح بالاتري از HDL-كلسترول، اسيدهاي چرب با چند پيوند دوگانه و ويتامين هاي Eو Cرا تامين مي كنند. گياهخواران سطوح بالاتري از تمام ويتامين هاي آنتي اكسيدان را دارند كه ناشي از مصرف سبزي ها، ميوه ها، چربي و جوانه ها مي باشد.

عوارض عمده رژيم گياهخواري:

·كمخوني فقر آهن

·كمبود ويتامين 12B

·كمبود ويتامين D

·دريافت زياد فيبر، به طوري كه جذب بسياري از مواد مغذي ديگر در روده كوچك دچار مشكل مي شود

·اسيدهاي چرب با چند پيوند دوگانه امگا 3 و اسيدهاي آمينه ضروري متيونين و ليزين در مقادير بسيار كمتري در رژيم گياهخواران وجود دارد.

·ممكن است جذب كلسيم به علت وجود فيتات ها در غذاهاي گياهي مختل شود.

رعايت نكات زير در رژيم گياهخواري اهميت دارد:

oاستفاده از انواع مختلف مواد غذايي، ضروري است.

oمقادير انرژي دريافتي براي حفظ وزن بدن يا رسيدن به وزن مطلوب بايد كافي باشد.

oدر رژيم گياهخواري به منظور تامين مقادير كافي از اسيدهاي آمينه ضروري براي ساخت پروتئين هاي بدن بايد انواع مختلف گياهان در يك روز مصرف شوند. تركيب برخي مواد غذايي همانطور كه در مثالهاي زير آورده شده است، مي توانند در اين زمينه مفيد باشند:

تهيه غلات با شير: مانند نان و شير، برنج و پنير، ماكاروني و پنير

تهيه غلات با حبوبات: مانند برنج و لوبيا، نان و لوبيا، ذرت و لوبيا

تهيه دانه ها با حبوبات: مانند نخودچي و كنجد و لوبياها (به عنوان ميان وعده)

تهيه سبزي ها همراه با مغزها، فرآوردهاي لبني، برنج، تخمه آفتابگردان يا جوانه گندم.

oمقدار دريافت فيبر بايدكنترل شود زيرا مقادير زياد آن با جذب كلسيم، روي و آهن تداخل مي كنند.

oنوزادان، كودكان، زنان باردار وشيرده و افراد مسن در صورتي كه رژيم گياهخواري مصرف مي كنند، بايد به دقت تحت كنترل قرار بگيرند.

oبراي بهبود جذب آهن، مصرف منابع خوب ويتامين Cمانند مغزها، دانه ها، حبوبات، ميوه ها و سبزي ها توصيه مي شود.

منبع:

اسكات استامپ س. تغذيه و مراقبت مبتني بر تشخيص. ترجمه: رحماني خ، شهيدي ن، حسيني س، سهراب گ و آزادبخت ل. تهران: انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور، 1386: 99-95.

 

 

امتیازدهی
پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - خيابان وليعصر- روبرو پارك ساعي-خيابان آبشار-پلاك47-معاونت غذا و دارو
کدپستی : 1434743397
تلفن : 84248 - 021
پست الکترونیک : fdo@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.