يکشنبه ٢٤ آذر ١٣٩٨ - 
1 2
 
صفحه اصلي > مرکز اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات > تازه های علمی > آلودگی زدایی خشکبار 
منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 751
 بازدید امروز : 301
 کل بازدید : 941117
 بازدیدکنندگان آنلاين : 10
 زمان بازدید : 0.44
 
مقايسه آلودگي زدايي خشكبار (آلو، كشمش، و برگه) به دو روش مايكروويو و گوگردزني
 
به منظور توسعه صادرات خشكبار، محصول توليدي بايد عاري از هر گونه آلودگي باشد. خشكبار توليدي در ايران اغلب آلودگي هاي ميكربي از جمله كپك و مخمر و يا كلي فرم ها را نشان مي دهد كه گاهي اين آلودگي ها از حدود استاندارد نيز خارج است. به منظور حفظ بازارهاي صادرات خشكبار ايران، بايد روش هاي پاكسازي محصول از آلودگي هاي احتمالي معرفي شود. در اين طرح ابتدا آزمون هاي شمارش كلي ميكربي، كلي فرم ها، و كپك مخمر نمونه هاي خشكبار (آلو، كشمش، و برگه، محصول سال 1380 در استان خراسان) انجام شد. پس از مشخص شدن مقدار و نوع آلودگي، نمونه هاي آلوده تحت دو روش شيميايي (دود دادن با گوگرد) و فيزيكي (مايكروويو) آلودگي زدايي شد. سپس مجددا آزمون هاي شمارش كلي ميكربي، كلي فرم، و كپك و مخمر و تعيين ميزان ويتامين ث انجام شد. ميزان اسيد اسكوربيك در نمونه هاي آلوي تيمار شده با مايكروويو (26 ميلي گرم درصد گرم)، به طور معني داري از انواع تيمار شده با گوگرد (20 ميلي گرم درصد گرم) بيشتر بود اما اين اختلاف در مورد محصولات كشمش و برگه معني دار نبود. از سوي ديگر، باقيمانده انيدريد سولفورو در كشمش تيمار شده با گوگرد 1200 قسمت در ميليون قسمت، از حدود استاندارد بالاتر بود، لذا روش تيمار با مايكروويو را جهت آلودگي زدايي از محصولات خشكبار آلوده مي توان پيشنهاد كرد.

 

پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - خيابان وليعصر- روبرو پارك ساعي-خيابان آبشار-پلاك47-معاونت غذا و دارو
کدپستی : 1434743397
تلفن : 84248 - 021
پست الکترونیک : fdo@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.