يکشنبه ٢٤ آذر ١٣٩٨ - 
1 2
 
صفحه اصلي > مرکز اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات > تغذیه > نوشیدنی های آب پنیر 
منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 2704
 بازدید امروز : 236
 کل بازدید : 941052
 بازدیدکنندگان آنلاين : 11
 زمان بازدید : 0.34
 
 
 
نوشیدنی های آب پنیر
                                                 دریافت فایل PDF
 
در سالهای اخیر نتایج تحقیقات وسیعی راجع به سودمندی آب پنیر و افزایش استفاده­های ممکن از پروتئینهای آب پنیر در صنعت مواد غذایی آشکار گردید. یکی از این کاربردهای منحصر به فرد، تولید نوشیدنی است.
15 نوع نوشیدنی آب پنیر غیر الکلی در حال حاضر در Germany)رFRG(Federal Republic of  تهیه می­شود و سه نوع در سوئیس و استرالیا.
از سال 1971 بدست آوردن پروتئینهای آب پنیر به صورت بومی توسط استفاده از اولترافیلتراسیون و اسمز مولکولی و الکترودیالیز میسر گشت. اولین محصولی که در آمریکا تجاری گشت Protolac نام داشت و شامل %60 Protein بود.
نوشیدنیهای آب پنیر دارای اهمیت خاصی در رژیم غذایی هستند. این نوشیدنیها با طراوت هستند و تشنگی را برطرف می­کنند و ممکن است به عنوان آشامیدنیهای مخصوص در رژیم غذایی خاص پیشنهاد شوند. این نوع از آشامیدنیها می­توانند با عوامل شیرین کننده شیرین شوند.
لیموناد آب پنیر و مشروبات اب پنیر در سال 1984 گزارش شده اند.
طعم ثانویه آب پنیر به دلیل برخی واکنشها مثل فرمانتاسیون اسید لاکتیک که دارای معایبی است و سبب ایجاد طعمهای متنوعی می­شود. تلخی آب پنیر ناشی از تجزیه پروتئینهاست. چاشنی آب پنیر اسیدی بر پایه طعم نامشخصی استوار است:
آب سبزی و میوه پخته / دی استیل / تلخی / شیرینی/ اسیدهای فرار/ نمک / گس و قامض (تند و تیز)
بخشی از مواد معطر غذا در طول تغلیظ با اواپراسیون کاهش می­یابد و یا در طی حذف اجزای نیتروژندار ناپدید می­شوند. به همین دلیل اغلب آب پنیرهایی که برای محصولات آشامیدنی استفاده می­شوند دپروتئین یا فشرده یا خشک می­شوند. غالبا برای غنی کردن نوشیدنیهای آب پنیر از VitaminC استفاده می­شود.
 
  • مثالی از محصولات مشهود نوشیدنیهای آب پنیر:
در سویس Rivella
در سوئد Mango drink و Lacto fruit و Eglisana
در FRG Natures Wonder
a whey drink for athletes
از شیر گوسفند a whey drink-honey drink
 
نوشیدنیهای آب پنیر می­توانند برای مصارف پزشکی مثل معالجه چربی خون استفاده شوند همچنین برای بهبود تعادل نمک در بدن افراد نیز مناسب می باشند.
درآشامیدنیهایی که از آب پنیر کامل ناشی شده­اندجدا کردن چربی از آب پنیر کامل جهت تولید آشامیدنی واجب است زیرا چربی بر کیفیت حسی محصول اثر زیان بار دارد.
مقدار کمی پروتئین برای پایداری کف لازم است ولی مقدار زیادش بر شفافیت و کیفیت نوشیدنی اثر منفی می­گذارد.
اگر آب پنیر کامل با عوامل پایدار کننده مانند امولسیفایرها ترکیب شود می­تواند بعد از تحمل فرآیند هموژنیزاسیون بوسیله افزودن قند و آب میوه تغلیظ شده با دی اکسید کربن اشباع شود.
نوشیدنی آب پنیربا طعم هلو و گریپ فروت یک محصول بسیار لذیذ است. محصول مشهور دیگر آب پنیر با %20-10 توت فرنگی و پالپ هلو است. در آمریکا محصولاتی با انواع خاصی از اب پنیرهای cheddar فروش خوبی داشتند مهمترین اجزای این محصولات: آب پنیر، شکر، اسید سیتریک و عصاره تغلیظ شده پرتقال
در صورت نگهداری طولانی مدت این آشامیدنیها باید تا o90 استریلیزه شوند و در بسته بندیهای مخصوص قرار گیرند. pH کم محصول باعث استفاده از حرارت کمتر برای استرلیزه می­شود این محصول که Freshi نام دارد به مدت 6 ماه بدون فرآیندهای سرمایشی قابل نگهداری است.
آب پنیر کامل ممکن است به عنوان ماده خام به صورت مخلوط با عصاره میوه و سبزیجات استفاده شود... ادامه متن

 

پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - خيابان وليعصر- روبرو پارك ساعي-خيابان آبشار-پلاك47-معاونت غذا و دارو
کدپستی : 1434743397
تلفن : 84248 - 021
پست الکترونیک : fdo@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.