مديريت نظارت بر امور داروئی

مهمترين وظيفه اين مديريت تامين سلامت داروهايی است كه درسطح عرضه وجود دارندو درمرحله بعد سهولت دسترسی عمومی به آنها است.
اين امر از طرق مختلف انجام میپذيرد:
-
اهدای مجوز تاسيس و بهرهبرداری از داروخانهها در حيطه نظارتی دانشگاه و انجام بازديدهای ادواری ازاين مراكز جهت كنترل و حصول اطمينان ازفروش دارو، شيرخشك، مكملهای غذایی و رژيمی، غذاهای كمكی شيرخواران، لوازم مصرفی پزشكی و فرآوردههای آرايشی و بهداشتی مجاز (واجد پروانه ساخت و يا دارای مجوز واردات ازسوی وزارت متبوع) در داروخانهها و نيز بازرسی و ارزشيابی ادواری اين واحدها.
-
برقراری و تامين سهميه دارويی، شير خشك، الكل برای كليه داروخانهها (خصوصی، دولتی، روزانه و شبانهروزی) از طريق شركتهای توزيع رسمی دارو و انعكاس كمبودها به وزارت متبوع، همچنين معرفی داروخانهها به سازمانهای بيمهگر جهت انعقاد قرارداد همكاری.
-
برقراری و تامين سهميه دارويی برای مراكز درمانی (مراكز پزشكی آموزشی و درمانی، بيمارستانها و مراكز جراحی محدود) از طريق شركتهای توزيع رسمی دارو، تدوين فارماكوپه (دارو نامه) بيمارستاني براي مراكز دولتی همچنين تحويل مستقيم داروهای مخدر و بعضاً بيهوشی به مراكز درمانی و انجام اقدامات لازم و فوری جهت رفع كاستیهای احتمالی همراه با ارزشيابی ساليانه اين مراكز.
-
عرضه و تحويل مستقيم داروهاي مخدر به بيماران مبتلا به بيماریها لاعلاج و سرطان، همچنين تخصيص سهميه و عرضه مستقيم داروهای مخدر به مراكز ترك اعتياد واجد مجوز و نظارت بر مصرف صحيح اين اقلام.
-
رسيدگی به شكايات مردمی و ارجاع پروندههای متخلفان به مراجع ذيصلاح، همچنين تعامل با نيروهای انتظامی و مراجع قضايی در ارتباط با داروهای مكشوفه، قاچاق و تقلبی كه مواد اوليه و نيز مراحل ساخت، انبارداری، حمل و نقل و توزيع آنها مورد تاييد نبوده و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
-
تخصيص سهميه برخی از داروهای خاص به تعدادی از داروخانهها و صدور حواله دريافت دارو جهت بيماران مربوطه.
|
|